fbpx

Miért használj felhő alapú szolgáltatásokat?

Bár az internettel együtt felcseperedett generációnak ez nem kérdés, a többieknek összegyűjtöttem az online megoldások legfontosabb előnyeit. Lássuk, mivel lehet a kételkedőket meggyőzni!

Alacsony költségek

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is fukarnak nevezzek, de tény, a vállalkozók sem szeretnek feleslegesen költeni. Szerencsére a freemium modellnek köszönhetően egyre kevesebb helyen kell szórni a pénzüket. Az ilyen szolgáltatók az alap csomagot jellemzően ingyen kínálják, majd később, az igények bővülésével terelnek a fizetős csomagok felé.

Legjobb példa erre a Google üzleti csomagja. Használtad már? Szinte biztosan. Ugye van gmail címed, vagy dolgoztál már a Google Dokumentumokkal? Nos az üzleti verzióban ugyanezt kapod, hatamlmas tárhellyel és saját email végződéssel. Például: kiss.lala72@gmail.com helyett kiss.lajos@leopardkft.hu. Érdekel? Kattints a részletekért.

Biztonság

Ritkán gondulunk rá, de mi lesz ha leég az iroda? Gond, különösen, ha a biztonsági mentés is odalett. Nos felhő alapú szolgáltatások esetén ezért aggódni nem kell, hiszen csak gyorsan bejelentkezünk egy másik gépről, s folytathatjuk is a munkát.

Sokkal gyakoribb, hogy olyan személy fér hozzá a dokumentumainkhoz, kinek nem kellene. Például egy kolléga pendriveon haza visz bármit. De akár el is hagyhatja. Nem egyszerűbb online intézni a hozzáféréseket, s megvonni az illetéktelenektől fél perc alatt?

Jobb együttműködés

Egy felhő alapú rendszer nem csak a fent említett pendrive hurcolást váltja ki, de a végeláthatatlan ide-oda levelezést is. Ha ismerős a percekig görgetett email lánc, vagy a lemaradt csatolmány, akkor nem is magyarázom tovább. Még rosszabb, ha egy régi fájlt fejlesztünk tovább, mert elkeveredett valami.

Mappa és fájl megosztással ezek a kellemetlen esetek könnyen a múltba száműzhetők. Sőt manapság igen gyakori a közös szerkesztés, ahol többen egyszerre dolgozunk például egy táblázaton. Ez lenne a jövő? Ki tudja, de nagyon hatékony.

Versenyelőny

Itt az ideje tehát alkalmazni e szolgáltatásokat, és nyitottan tekinteni a jövőbeli fejlesztésekre. S amíg a versenytársak a régi offline eszközökkel bajlódnak, mi kényelmesebben és jóval hatékonyabban dolgozva előzhetjük őket jellemzően aprópénzért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük