fbpx

Hogyan gondolkodj tulajdonosként?

Egész életünkben alkalmazottnak nevel minket az állam, az oktatási rendszer és gyakran saját szüleink is. Többen, még saját cégük megalapítása után is így gondolkoznak. Néhány tippet gyűjtöttem össze, melyekkel elindulhat bárki a tulajdonosi szemlélet kialakítása felé.

Rendeld alá minden tetted a cég céljának

Minden vállalkozónak kell egy cél, mely túlmutat a pénzen, a saját időbeosztáson. Olyan, melyért érdemes akkor is küzdeni, ha betemet a munka, vagy lelkesedésünk kezd alábbhagyni.

Dolgozz a cégen, ne csak benne

Vezetőként tervezned is kell, nem csak húzni az igát. Fontos, hogy terveid ne tartsd meg magadnak, hanem folyamatosan kommunikáld is minden érintett felé. Sokkal könnyebb hatékonyan dolgozni, ha tudjuk mire számíthatunk.

Értsd meg a befektetés fontosságát

Sajnos a rögtön világában élünk. Vállalkozóként mégsem felejthetjük el, hogy bizony a most meghozott áldozatok később térülnek meg.

Elemezd a megtérülést, mielőtt bármit is teszel

Sose fejlessz, csak azért mert képes vagy rá. Már az első lépés előtt számítsd ki mikor fog ez megtérülni, s üzletileg is helyes-e, amit elkezdesz.

Kapcsold össze személyes fejlődésed cégedével

Felesleges élesen elválasztani a munkát és a magánéletet. Inkább az egyensúlyukra törekedj. Hagyd, hogy segítsék egymást, és fejleszd őket összhangban.

Igyekezz egyre több vevőt szerezni

Folyamatosan lemorzsolódnak  régi vevőid, még akkor is, ha minden kiválóan megy. Lehet, csak kielégítetted igényeiket. Ha nem figyelsz, előbb utóbb elfogynak. Egyszerű matek, hogy több vevőt kell szerezned, mint amennyi otthagy, s máris növekedsz.

Gondolkodj a hatékonyságon

Szép a gyémánt, de többet ér, ha csiszolják. Tedd te is ezt a mindennapokban, s az apró tökéletesítések hamar gyümölcsöt hoznak céged életébe. Tudod, a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik.

Fejleszd a cégkultúrát és a csapatod

Mindegy mennyi alkalmazottad van, érdemes őket csapattá fejleszteni. Így nem csak a kiváló munkaerőt tarthatod meg, hanem még akár ki is nevelheti őt a cég. Hidd el, csodákra képesek, csak egy csapat és támogató cégkultúra szükséges hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük