fbpx

Hobbik, amik pénzt hoznak

Asztalos munkák

Nagyon komoly összeget lehet keresni, ha szépen dolgozol a fával. A díszdobozkáktól a konyhaszekrényekig igen sokféle piacra be lehet törni már igen kis befektetéssel is.

Pirográfia

Maradva a fánál gondolhatsz a díszítésekre is. Keress rá a youtube-on, vedd meg a kezdő készleted, és engedd szabadjára a képzeleted.

Kézművesség

S miért csak fa, mikor annyi könnyen kezelhető, tartós anyag van a kézműves ellátó boltokban. Szemfüles beszerzéssel és online értékesítéssel itt is szép haszonkulcs vár.

Csináld magad

Miből gondolod, hogy ha te meg tudod tenni, akkor más is? Kérdezd csak meg a barátaid, s mindjárt megnyílik egy új piac. Vállalhatsz szereléseket, vagy akár indíthatsz is egy oktató videó sorozatot kétbalkezeseknek. A legjobb, hogy minél több mindent szerelsz meg, annál ügyesebb leszel.

Bolhapiac

Sokat tudsz a régiségekről, a divatról vagy a kisvasutakról? Irány a bolhapiac, vagy a turkáló és csapj le a ritkaságokra, majd dobd fel őket a vaterára, vagy a saját webshopodba.

Írás és lektorálás

Zavarnak a rossz helyre kitett vesszők? Akár e cikkben is találtál nyelvtani, vagy stilisztikai hibát? Állj lektornak, s zsebeld be a nyelvtan órán nem figyelő bloggerektől a jussod! Sőt akár itt az ideje egy teljes könyv megírásának és kiadásának is.

Sütés

Imádod a tésztát gyúrni? Segíts a helyi vendéglátósoknak, jegyeseknek és kávézóknak. Ismertesd meg velük is a családi titkos receptből készülő csodákat, zabálni fogják!

Fényképészet

Ha a fényerő, fókusz és telítettség szavak mondanak valamit, s még a pillanatokat is sikeresen elkapod, állj fotósnak, videósnak. Már csak tőled függ, hogy a friss házasok, vagy az internet jópofa képekért fizető népe látja majd műveid.

Online játékok

Mikor mindenki kint élvezi a tavaszt, te bent játszol? S még másoknak is szórakoztató közben téged nézni? Ideje pénzt is keresni vele. Indítsd el a saját csatornád a Twitch, vagy a Youtube segítségével.

Értékelő videók és hozzászólások

Már hónapok óta egy témába ragadva untatod a barátaid? Ha már ekkora szakértő vagy, add el inkább a véleményed. Indíthatsz Youtube csatornát, vagy blogot, sőt írhatsz pénzért értékeléseket a céges Facebook oldalakra. Csak tőled függ, hogy hol halljuk legközelebb a hangod.

Festés

Már lassan tele van az összes fal a műveiddel? Juttasd el őket másokhoz is!

Dekorálás

Ha érzéked és kellő szaktudásod is van a díszítéshez, érdemes lehet dekoratőrnek állnod. Kicsiben kezdve, és például a helyi éttermekkel és esküvő szervezőkkel összebeszélve hamar betelhet a vállalkozói naptárad.

Ruha készítés

Egyre többen hordanak egyedi ruhákat, készíts nekik egy kollekciót! Érdemes lehet felvenned a kapcsolatot a designer boltokkal itthon és külföldön, hogy egyszerűbben megtaláljanak a vevőid.

Személyi edzés

Volt csapattársaid szerint már inkább a sakk a te sportod? Hagyd őket irigykedni, mikor megtudják majd, hogy keresett személyi edző lettél!

Helyi sport képviselete

Valaki igazán kezébe vehetné a helyi klub ügyeit. Miért nem te? Amint levadászod az első komolyabb szponzort, nem fogják engedni többé, hogy lelépj.

Utazó blog írása

Kevés menőbb dolog van, mint utazgatni. Mondjuk szponzoráltan utazgatni még menőbb. Ha vállalod az izgalmasabb, kevéssé ismert helyek bemutatását, akkor lesz helyed a piacon. Például Albániába egészen olcsóak a repülőjegyek, a szállásokról nem is beszélve.

Tánc tanítás

Évekig hallgattad, hogy figyelj a csípőre, kéztartásra? Akár mondogathatnád te is lassan. Tégy jót a kétballábasokkal, s mutasd meg nekik, hogy szépen is lehet táncolni.

Hangszer oktatás és fellépések

Ha tudsz egy hangszeren játszani, igen nagy eséllyel mást is sikerrel taníthatsz. S ugye mondani sem kell, hogy milyen drága manapság a gitár óra.

Jóga

Ugyan a harmadik órád után még nem illik tanítani, de ha már magabiztosan megy egyedül, ne tartsd magadban a tudást. S mint mindig a jó pap itt is holtig tanul.

Sofőrködés

Imádsz vezetni, s akár a hivatásos bizsga is menne? Vállalkozóként tárt karokkal fognak várni a szakmában.

Kertészkedés

Imádod a növényeket, s megnyugtat a frissen nyírt pázsit illata? Talán itt az idő más kertjében is rendet tenni. Ha igazán szépen dolgozol, bőségesen meghálálja mind a kert, mind a tulajdonosa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük